Førskolegruppe

Vi sikrer en god overgang fra barnehage til skole ved at vi jobber med skoleforberedende aktiviteter.

Vi jobber med ulike temaer som:

• Vennskap
  • Førstehjelp
  • Skolevei
  • Trafikk
  • Forskjellige prosjekt knyttet til skole og SFO.

Vi har spesielt fokus på selvstendighetstrening, det å vente på tur, og det å lytte og ta imot kollektive beskjeder. Vi øver også på friminutt og skaper forventninger til skolen og er på besøksdag på skolene eller SFO med førskolebarna.

Hver høst har vi møte med kommunen, der det legges en felles plan og gjør forbedringer i arbeidet med overgang barnehage/skole. Det blir holdt overflyttingsmøte med skolene dersom det er ønskelig eller nødvendig. Vi sender i samråd med foresatte informasjon til skolen om det enkelte barn. Informasjon som videreformidles til skolen er blant annet hvilke interesser det enkelte barn har og annen informasjon som kan bidra til en trygg og god overgang fra barnehage til skole.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern