I år fordyper vi oss i fagområdet; Kommunikasjon, språk og tekst - med fokus på språk.

I henhold til Rammeplanen 2017, skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler og sanger. Vi bidrar til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulerer til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling.

Barns språkutvikling er grunnleggende for barns læring og utvikling. Språket er personlig og identitetsdannende og nært knyttet til følelser, dette gjelder alle barn også barn med minoritetsbakgrunn som i tillegg skal lære norsk. Både den nonverbale og verbale kommunikasjonen er viktig for å kunne utvikle et godt muntlig språk.

• Gjennom arbeid med språk, bidrar vi til at barna:
    • Opplever språklig kvalitet i det daglige samspillet med voksne
    • Utrykker sine følelser, tanker, meninger og erfaringer på ulike måter
    • Bruker språk til å skape relasjoner, delta i lek og som redskap til å løse konflikter
    • Videreutvikler sin begrepsforståelse og bruker et variert ordforråd
    • Opplever spenning og glede ved høytlesning, fortelling, sang og samtale.
  • For å arbeide mot disse målene må personalet:
    • Ha høy kompetanse om barns språkutvikling
    • Tilrettelegge for et inspirerende språklig læringsmiljø i barnehagen
    • Sikre at alle områder av barnas språkutvikling blir stimulertI tillegg til språklig kompetanse fokuserer vi også på pedagogiske aktiviteter knyttet til de 7 ulike fagområdene.
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern