Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorg kommer alltid i første rekke hos oss, den er med oss i alle barnehagens gjøremål, som lek, stell, påkledning, måltider, stunder med ro og hvile og samtaler.

Omsorg er en forutsetning for at barn er trygge og trives i barnehagen. I vår barnehage er hverdagen preget av omsorg og nærhet, der personalet er oppmerksom og åpen for det unike hos det enkelte barn. Barna møter varme og trøst når de er redde, sinte eller lei seg. De får støtte og veiledning når de strever med å mestre nye utfordringer.

Kontakten mellom barn og voksne i Råtun er preget av tilstedeværelse, lydhørighet, nærhet, innlevelse og vilje til samspill. De voksne er støttende stillas for barna og vi sikrer at barna har et godt utviklingsmiljø og bidrar til at de utvikler og lærer på en god måte. Å møte god omsorg gir grunnlag for trivsel, glede og mestring, og fører videre til progresjon når det gjelder barns evne til å vise omsorg for de som er rundt seg.

Eksempelvis deler vi barna inn i mindre grupper slik at vi skaper små og trygge omsorgsarenaer der lek og læring får gode vilkår. Hos oss møter barna en hverdag preget av humor, glede, raushet og engasjement.

Personvern