Lek og læring i barnehagen

I vår barnehage ser vi på lek som en grunnleggende livs - og læringsform som barna uttrykker seg gjennom. Når barn leker opparbeider de seg ulike egenskaper de får bruk for videre i livet som å løse konflikter, skape vennskap, vente på tur, ta hensyn til andre og vise medfølelse.

I Akasia Råtun barnehage er vi opptatt av barns medvirkning. Vi gjør derfor fortløpende vurderinger av leken og gjør endringer i rommet ut fra barnas egne initiativ. Dette gjør at leken er i stadig progresjon.

Barns lek endrer seg mye fra de minste som leker ved siden av hverandre, til de eldste som leker avansert rollelek og regellek. For oss er det viktig å skape et inspirerende og innbydende lekemiljø for de ulike typer lek og alder.

For de minste legger vi blant annet til rette for tumlelek, sangleker, eventyrsamling og sansestimulerende aktiviteter.

For de eldste barna legger vi til rette for ulike typer lek som rollelek, konstruksjonslek, regellek og frilek.

All type lek fremmer barns utvikling på alle områder, intellektuelt, språklig, fysisk, sosialt og emosjonelt.

I Akasia Råtun barnehage er personalet aktiv deltakende i barnas samhandling. Vi veileder barna i lek og konflikter og tar vare på enkeltbarn så vel som på gruppen. Lek, humor og glede har en egenverdi og er grunnleggende i vår barnehagehverdag.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern